Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2013
Englanninkielinen alkuteos: A week in winter
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliére
Sivumäärä: 364 s.


I
rlannin länsirannikolla, korkealla tuulen pieksämillä kallioilla seisova Stone House uhkaa rapistua maan tasalle, kunnes kotiseudulleen palaava Chicky puhaltaa paikkaan jälleen eloa. Menneisyydestään vaitonainen Chicky kunnostaa talon idylliseksi hotelliksi, joka tarjoaa täydellisen pakopaikan jokaiselle aikaa, tilaa ja rauhaa kaipaavalle.

Hotellin avajaisviikolla saapuvat vieraat muodostavat sekalaisen joukon surun ja onnen täyteisiä ihmiskohtaloita. Winnie on päätynyt lomamatkalle sietämättömän anoppikokelaansa kanssa. Andersia piinaa vaikea suhde isäänsä, Johnia julkisuus, ja Freda taistelee mielenterveytensä kanssa. Nicolan ja Henryn elämää varjostaa traaginen kuolemantapaus, ja he etsivät Irlannin jylhistä maisemista voimaa jatkaa eteenpäin.

Oma arvioni: Lämminhenkinen novellimainen romaani, jonka henkilöiden elämäntarinat ja kohtalot koskettavat. Kirja on kuin pehmeä huopa, joka lämmittää kylmenevinä ja pimeinä syysiltoina. Teoksen lukeminen oli vaivatonta ja mukavaa. Ikävää vain, että kyseinen kirja jäi tekijänsä viimeiseksi. Jatkuvasti kovenevassa ja kiireen ahdistamassa maailmassa on välillä rentouttavaa heittäytyä hyväntuulisen tarinan vietäväksi.