Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: Fallout
Suomentanut: Marianna Kurtto
Sivumäärä: 306 s.

N
ämä ihmiset muuttavat sydämeesi. Neljä nuorta etsii paikkaansa 1970-luvun Lontoon teatterimaailmassa. Syvälle syöpyvä romaani nuoruudesta ja taiteesta, rakkaudesta ja intohimon tuhovoimasta.

Luke kirjoittaa yökaudet. Kun hän sattumalta kohtaa teatterilaiset Paulin ja Leighin, hän tietää tulleensa kotiin. Poikkeuksellisen lahjakkaasta Lukesta tulee Lontoossa tähti.

Sitten Luke rakastuu hurjalla voimalla. Toissijaisilta tuntuvat niin sitoumukset ja oma ura kuin ystävätkin. Minkä kaiken Luke on valmis uhraamaan pitääkseen Ninan ihollaan?

Oma arvioni: On myönnettävä, että kirjan varsin siirappiselta vaikuttava suomennettu nimi vähensi mielenkiintoani teosta kohtaan. Nyt kirjan luettuani olen kuitenkin iloinen, että tartuin siihen. Tarina oli hyvin kirjoitettu, henkilöt kiinnostavia ja ”eläviä”- ja ennen kaikkea kirja oli paljon muutakin kuin pelkkä rakkaustarina. Se oli myös kertomus nuoruudesta, aikuistumisesta, kirjoittamisesta ja teatterista, unohtamatta myöskään ystävyyttä. Tämä viihdyttävä romaani oli mielestäni varsin mielenkiintoinen kurkistus 1960- ja 1970-luvuille. Itselläni ei ole juurikaan muistikuvia ko. ajalta, mutta toki ilman kännykkää ja internetiä eläminen on tuttua minullekin. Pidin kirjasta erityisesti siitä syystä että sekä kirjallisuudella että musiikilla oli romaanin tunnelman luojana tärkeä rooli. Suosittelen Sadie Jonesin ensimmäistä suomennettua teosta nostalgiaa kaipaaville.