Carl-Johan Vallgren: Varjopoika

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Ruotsinkielinen alkuteos: Skuggpojken
Suomentanut: Maija Kauhanen
Sivumäärä: 348 s. 

Pirullisen koukuttava trilleri esittelee Danny Katzin – kuin yhdistelmä Harry Holea ja Lisbeth Salanderia. Uusi pohjoismainen dekkarisensaatio on syntynyt!

L
apsi katoaa tuntemattoman matkaan metrotunnelissa. Neljäkymmentä vuotta myöhemmin myös tämän veli on kateissa. Tapausta selvittävä tulkki ja mestarihakkeri Danny Katz saa pian huomata olevansa itse epäilysten ja takaa-ajon kohde.

Vauhdikkaat käänteet johdattavat lukijan Tukholman pelottavaan alamaailmaan, woodoo-uskomusten keskelle Dominikaaniseen tasavaltaan sekä tietoverkkojen salattuihin kätköihin.

Oma arvioni: Odotin tältä kirjalta paljon. Kirja tarjosi toki tiheätunnelmaista jännitystä ja sujuvaa juonen kuljetusta eri aikatasoilla ja eri näkökulmista. Mutta silti, siitä puuttui jotakin. Ehkä päähenkilössä ei ollut sellaista kiinnostavuutta, jota halusin hänessä olevan. Tukholman katunimistö tuli sen sijaan ehkä liiankin tutuksi tämän kirjan sivuilta.  Ei Varjopoika huono trilleriavaus ole, mutta kirjan osakseen saamaan ”hehkutukseen” nähden pienoinen pettymys kuitenkin.