Mamen Sánchez: On ilo juoda teetä kanssasi

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Espanjankielinen alkuteos: La felicidad es un tè contigo
Suomentanut: Satu Ekman
Sivumäärä: 306 s.

E
nglantilaisen mahtisuvun komea vesa Atticus Craftsman ei koskaan matkusta ilman Earl Grey –teetä ja lempikirjaansa. Kun hänet lähetetään Madridiin lakkauttamaan Librarte –kirjallisuuslehteä, hän pakkaa laukkuunsa molemmat.

Lehden hurmaavat työntekijät Berta, Soleá, María, Asunción ja Gabriela eivät niin vain lakkauttamiseen alistu. Persoonalliset naiset keittävät kokoon suunnitelman työpaikkansa pelastamiseksi. Ja minkälaisen suunnitelman! Ainakin siihen liittyvät espanjalaiset kitarat ja kuuma Granada. Ja mitä tekemistä Atticus Craftsmanin katoamisella on tämän kaiken kanssa?

Oma arvioni: On ilo juoda teetä kanssasi oli viihdyttävä, hyvän mielen kirja. Kirja tarjosi herkullisen kattauksen pieniä viittauksia kirjallisuuden klassikkoteoksiin. Kirja on miellyttävällä tavalla vanhanaikainen. Sitä voi suositella kaikille lämminhenkisen ja humoristisen jännityksen ystäville. Ja, jos espanjalainen elämänmeno kiinnostaa, uppoaa kirja taatusti vieläkin paremmin. Mikäli en olisi kuullut kirjasta aikaisemmin, olisin varmasti valinnut sen luettavaksi pelkästään kauniin kansikuvan perusteellakin. Kirja oli kerrassaan mainio päätös kirjaisalle Kirjan vuodelle 2015.