Outi Pakkanen: Helle

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 332 s. 


V
iidestoista tiheätunnelmainen Anna Laine –dekkari! Läkähdyttävän kuumassa pääkaupungin kesässä myös Anna Laineen tunteet kärähtävät.
Vesivahinko suistaa Anna Laineen elämän raiteiltaan. Tyylitietoisuudestaan tarkka Anna joutuu ullakkoasunnostaan evakkoon tuttavan vanhan tädin kissanhajuiseen kaksioon ja purkaa kärsimystään kokkaukseen. Myös mäyräkoiraherra Justus on olosuhteitten pakosta kaukana mukavuusalueeltaan.

Töölöläiskerrostalon tunnelmassa on sitä paitsi jotain outoa. Se paljastuu viimeistään pihajuhlissa, jotka päättyvät vuosisadan ukkosmyrskyyn.

Kaiken kukkuraksi Anna kohtaa miehen, joka vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta. Soivatko jossain varoituskellot?

Oma arvioni: Helle on poikkeuksellinen dekkari siinä mielessä, että rikosta joutuu odottamaan varsin pitkälle. Niin, siis onhan jonkun kuoltava rikoksen uhrina, koska kysymyksessä on dekkari, eikö. 
Helteistä Helsinkiä ja siellä eläviä ihmisiä värikkäästi kuvaavaa kirjaa oli oikeastaan varsin mukava lukea pimeän joulukuun iloksi. Olisipa kesä taas pian – helteen ei tosin tarvitsisi olla aivan yhtä hiostava kuin Pakkasen kirjassa. Suosittelen kirjaa kaikille helppolukuisen ja viihdyttävän jännityksen ystäville.