Thomas Erikson: Pelonkylväjät

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2014
Ruotsinkielinen alkuteos: Bländverk
Suomentanut: Torsti Lehtinen
Sivumäärä: 560 s.


K
äyttäytymisen tutkija Alex Kingin yleisöluennolla tapahtuu murha. Yleisössä ollut mies ammutaan. Poliisi haluaa Kingiltä todistajalausunnon, mutta pian hänen ammattitaitoaan tarvitaan myös rikoksentekijän profiloinnissa. Yhdessä rikoskomisario Gabriel Hellmarkin ja rikostutkija Nina Manderin kanssa hän alkaa jahdata kylmäveristä tappajaa, joka viikon sisällä on ampunut kaksi tukholmalaista liikemiestä.

Freelance-toimittaja Fredric Hellmark - rikoskomisario Hellmarkin veli - on saanut tehtäväkseen kirjoittaa menestyneen yritysjohtajan elämäkerran. Kun hänelle selviää, että toimeksiantaja on yksi maan pahimmista gangsteripomoista, on jo liian myöhäistä päästä jutusta irti.

On selvää, että tapaukset liittyvät toisiinsa. Mutta miten? Ennen kuin ratkaisu löytyy, on luvassa monta yllättävää käännettä. Käyttäytymistieteiden tutkijana

Thomas Erikson on punonut esikoisromaanissaan aivan uudenlaisen rikostarinan, joka on kerännyt kriitikkojen kiitokset ja saanut lukijat odottamaan jatkoa.

Oma arvioni: Kirja, jossa lukijaa harhautetaan oikein urakalla. Dekkarin parasta antia onkin sen yllätyksellisyys. Sarjasta on tähän mennessä ilmestynyt jo ainakin kaksi seuraavaa osaa, joten ei muuta kuin niitä kirjastosta metsästämään…