Virpi Hämeen-Anttila: Minun Intiani - Matkoja värien, tuoksujen ja vastakohtien maassa

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 360 s.


K
ulttuuria, historiaa, mielenmaisemia – tervetuloa kaukaiseen, kiehtovaan Intiaan!

Intiassa kaikki on käsittämättömän suurta ja ristiriitaista. Pohjoisessa korkeat vuoret ja läpitunkemattomat viidakot, etelämpänä hiekka-aavikot, jokilaaksot ja merenrannat. Rinnatusten ikivanha kulttuuri ja uusin teknologia, ylevä filosofia ja sokea taikausko, värien hehku ja katujen lika, satujen palatsit ja hökkelikylät. suunnaton rikkaus ja suunnaton köyhyys.

Virpi Hämeen-Anttila on tutkinut nuoresta saakka Intian kieltä ja kulttuuria, ja joka vuosi hän palaa rakastamaansa maahan muuttolinnun tavoin. Kirjassaan hän kertoo, mitä matkailijan tulee tietää Intiasta ja miten suuri, outo maa parhaiten aukeaa ulkopuoliselle.

Oma arvioni: ”Intia ei ole yksi vaan monta. Ei maa, vaan maanosa.” Tämä asia on helppo uskoa ainakin sen jälkeen, kun on lukenut Virpi Hämeen-Anttilan värikkään ja tuoksuja täynnä olevan matkakirjan Minun Intiani. Kirja on myös käytännönläheinen opas kaikille Intiaan matkaaville ja todella monipuolista informaatiota sisältävä tietokirja. Eipä siis mikään ihme, että matkailulehti Mondo valitsi kyseisen moni-ilmeisen teoksen vuoden 2014 matkakirjaksi.

Yhtä asiaa jäin tässä hienossa kirjassa kuitenkin kaipaamaan, nimittäin edes pientä kuvaliitettä. Se olisi tehnyt lukuelämyksestä entistäkin kokonaisvaltaisemman.