Jo Nesbø: Verta lumella II – Lisää verta

Kustantaja: Johnny Kniga
Julkaisuvuosi: 2015
Norjankielinen alkuteos: Mere blod
Suomentanut: Outi Menna
Sivumäärä: 272 s.

Kalastaja löytää aina etsimänsä.

Y
ksinäinen mies astuu ulos linja-autosta pikkuruisessa Kåsundin kylässä Finnmarkissa, Pohjois-Norjassa.

Paikalle sattuneelle saamelaiselle hän esittäytyy Olofiksi. Se ei ole hänen oikea nimensä. Mies sanoo tulleensa metsästämään, vaikka metsästyskausi ei ole vielä alkanut. Ystävälliset kåsundilaiset auttavat Olofia majoittumaan ja asettumaan kylään.

Pian myös toisenlainen metsästäjä, Johnny Moe, saapuu Kåsundiin. Hänen toimeksiantajansa on Kalastaja, joka muiden toimiensa ohessa hallitsee Oslon huumekauppaa. Suvereenisti nyt, kun Daniel Hoffmann on pysyvästi poissa kuvioista.

Olof on Johnnyn kohde, Kalastajan etsimä mies, jonka veren on tarkoitus värjätä karu maa punaiseksi, kun kaksi asianhoitajaa kohtaa. Mutta punainen on myös rakkauden väri.

Oma arvioni: Pidin kirjan yllättävän onnellisesta lopusta, mutta en oikeastaan paljosta muusta. Toisin kun Nesbøn dekkarit yleensä, tämä kirja oli minulle melkoinen pettymys. Yleensä pyrin lukemaan kirjat ns. oikeassa järjestyksessä, mutta tämän toisen osan perusteella ei ensimmäinen oikein edes houkuttele. No, kaikesta ei voi tykätä eikä onneksi tarvitsekaan.