Leonie Swann: Ihmissutta ken pelkäisi

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2011
Saksankielinen alkuteos: Garou
Suomentanut: Ilona Nykyri
Sivumäärä: 448 s.
Murha laitumella –lammasdekkarin kekseliään hulvaton jatko-osa

G
lenkillin irkkulampaat pääsevät paimenensa, lampuri Rebeccan johdolla Euroopan-matkalle. Tarkemmin sanottuna Ranskaan napsimaan ruohoa tummanpuhuvan linnan laitumelle. Viereisessä aitauksessa keppostelevat pähkähullut vuohet suostuvat onneksi tullkkaamaan paikallisten ihmisten outoa kurnutusta.

Lampaat täyttää pelko, sillä metsässä riehuva peto on kammottavasti raadellut kauriita. Huhut ihmissudesta voimistuvat, kun poliisi löytää linnan yleismiehen hopealuodilla ammuttuna. Myös Rebecca joutuu epäilyjen kohteeksi, ja älykkölammas neiti Maple alkaa selvittää tapausta omalakisella logiikallaan. Visusti lampaat uskovat, että tarot-korttien popsimisesta on apua.

Kuka tai mikä on ihmissusi? Metsään karannut lammasko on sen seuraava uhri? Vai lammastaan etsivä Rebecca? Vai koko lauma? Vai onko kaikki vain laiduntajien vuolaana virtaavan mielikuvituksen tuotetta?

Oma arvioni: Jatko-osa ei ollut ihan ensimmäisen osan veroinen, vaikka ei huono ollutkaan. Kirja oli sekä jännittävä että viihdyttävä.