Nina Peura: Kuolemankukkia

Kustantaja: Kustannus-Mäkelä
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 202 s.

H
elsinkiläisen rikoskomisario Olli Bergin romanttinen viikonloppuloma Tampereella keskeytyy äkillisesti. Psykologian opiskelijoiden yölliset juhlat ovat päättyneet siihen, että niiden emäntä on löydetty aamulla kuolleena keittiöstä.

Kuolemaan ei tunnu aluksi löytyvän mitään syytä. Onko kyseessä rikos, itsemurha vai sairauskohtaus? Varsin pian ainakin paljastuu, että juhlien opiskelijajoukolla on yhteinen tulevaisuudenhaave, mutta jokaisella on myös omat salaisuutensa.

Kuollut Anu Salo oli kaikkien suosiossa eikä kukaan juhlijoista nähnyt tai kuullut mitään poikkeavaa yön aikana. Tapausta tutkiva Olli Berg joutuu tutkinnan aikana pohtimaan omaa elämäänsä eivätkä muidenkaan suunnitelmat ole kovin selkeitä.

Esikoiskirjailija Nina Peura on rakentanut Helsinkiin sijoittuvan, viihdyttävän rikosromaanin, jota vauhdittavat monimutkaiset ihmissuhteet.


Oma arvioni: Kirjan juoni jäi ohueksi ja kerronta monin paikoin hieman liian pinnalliseksi. Kaikesta huolimatta Peuran esikoisdekkari kannatti kuitenkin lukea. Se sopii hyvin vaikkapa kevyeksi välipalaksi.