Virpi Hämeen-Anttila: Käärmeitten kesä

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 351 s.

Koukuttava murhamysteeri 20-luvun Helsingissä Agatha Christien hengessä

K
äärme. Se Björkille tuli mieleen. Äänetön kuolema, joka lymyili viidakon suojissa näkymättömissä, iski tappavasti ja katosi saman tien.
Kesällä 1921 Karl Axel Björk saa selvitettäväkseen vanhan naisen kuoleman, jonka poliisi on sivuuttanut pelkkänä sydänkohtauksena. Kun paljastuu toinen kuolemantapaus, alkaa näyttää siltä, että vainajat ovat ovelan myrkyttäjän uhreja.

Samaan aikaan Suomessa syttyy ulkopoliittinen skandaali, jossa hallitus, armeija ja suojeluskuntajärjestö taistelevat kukin arvovallastaan koko ajan kovenevin panoksin. Björkin vanhat viholliset Valaveljet eivät myöskään lepää, vaan käyvät hänen kimppuunsa odottamattomilla aseilla.

Oma arvioni: Björk jatkaa seikkailujaan 1920-luvun Helsingissä. Kirjailijan tekemän taustatyön laajuus ja laadukkuus näkyy etenkin kirjan lukuisissa yksityiskohdissa – ja luonnollisesti myös kirjassa käytetyssä kielessä. Kun ei juonikaan ollut hassumpi, kirja oli jälleen kerran varsin kiehtova lukuelämys. Saa nähdä, liikutaanko sarjan kolmannessa osassa Helsingin syksyisillä kaduilla…


Jos historia ja Björkin maailma kiinnostavat, kannattaa tutustua seuraavaan sivustoon