Nora Roberts: Tulen sylissä

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2013
Englanninkielinen alkuteos: Chasing fire
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliére
Sivumäärä: 529 s.

R
owan Tripp on rohkea palonainen, jonka työnä on hypätä lentokoneesta sammuttamaan tiiminsä kanssa metsäpaloja. Tulimerenä leimuava metsä ja korkealle kohoavat savupilvet eivät saa häntä pysymään poissa, vaan hän liittää liekkien keskelle ja taistelee syrjäisen erämaan luonnonvoimia vastaan.

Rowanilla savuhyppääjän ammatti on verissä: hänen isänsä on alan legenda, ja hän on itse taistellut liekkejä vastaan kahdeksantoistavuotiaasta lähtien. Hänen hyppypartnerinsa kuolema edellisenä vuonna vaivaa kuitenkin edelleen hänen mieltään, ja asiat mutkistuvat, kun joku etsii tapahtumaan syyllistä ja janoaa kostoa Rowanille.

Onneksi hyppytiimi on parhaasta päästä. Gulliver Curry on lupaavimpia koulutettavia palomiehiä ja saa muutenkin Rowanin kiinnostuksen heräämään. Mutta uskaltaako Rowan antautua kuumaan romanssiin, kun hänen elämänsä on muutenkin leimahtaa liekkeihin?

Oma arvioni: Tulen sylissä on mielestäni lukemisenarvoinen yhdistelmä draamaa, jännitystä ja roihuavaa romantiikkaa. Edellisen Robertsin kirjan lukemisesta pääsikin vierähtämään melkoinen tovi.