Pekka Hämäläinen: Elämisen vimma ja syvä ilo - Opas täydempään elämään

Kustantaja: Minerva
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 266 s.
Et ole kuka tahansa, miksi siis tyytyisit mihin tahansa.

P
ekka Hämäläisen pääteos kertoo, miten voimaannuttava vaikutus on positiivis-realistisella minäkuvalla ja miten tuo voimaantuminen muutetaan teoiksi omassa elämässä.

Pieni ääni monen ihmisen sisimmässä kysyy, voisiko elämäni olla kokonaan toisenlaista. Miten arjen harmauden voisi muuttaa selkeäksi näkemiseksi, kirkkaaksi visioksi elämisen arvoisesta tulevaisuudesta?
Kirja tarjoaa kokonaisvaltaisen ja moniulotteisen analyysin siitä, mikä meitä estää elämästä sitä elämää, jota pohjimmaltamme kaipaamme. Lisäksi kirjassa on paljon käytännön neuvoja siitä, miten päästä eteenpäin oman itsensä löytämisen vaativalla tiellä.

Oma arvioni: Puhutteleva teos, jonka keskeinen sanoma kiteytyy siihen, että tapamme asennoitua elämään vaikuttaa ratkaisevasti siihen, mitä elämämme meille tarjoaa. Voimme valita, näemmekö haasteet ongelmina vai mahdollisuuksina ja uskallammeko unelmoida. Kirjassa ei kuitenkaan kielletä sitä, etteikö elämä olisi välillä vaikeaa ja epäoikeudenmukaista, mutta se kertoo keinoja, joilla yksilö voi siirtyä omassa elämässään pelkääjän paikalta kuljettajan penkille.  Helppoa se ei ole, mutta aina kannattaa yrittää.

”Elämän jokainen hetki on tärkeä, jokainen kohtaaminen, jokainen teko, kaikki oleminen. Ja kun elämän perusluonne on ajan jatkuva virta, se antaa vain tämän hetken meille. Kohta sitä ei enää ole. Jos emme osaa sitä oivaltaa, hetket menevät meiltä ohi.”