Pekka Hyysalo: Fight Back – toinen mahdollisuus

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2o15
Sivumäärä: 260 s.

Uskomaton selviytymistarina

I
nspiroiva, rohkaiseva kertomus vakavasti loukkaantuneen nuoren miehen taistelusta takaisin elämään.

Freestylehiihtäjä Pekka Hyysalo (s. 1990) kilpaili big airissa, half pipessa ja slopestylessä ja nousi menestyksekkään kauden 2009–2010 päätteeksi big airin maailmanrankingissa sijalle 11. Huhtikuussa 2010 hän joutui Ylläksellä vakavaan hyppyonnettomuuteen, sai hengenvaarallisen aivovamman ja oli koomassa kolme viikkoa. Vastoin kaikkia ennusteita Hyysalo kuitenkin käveli jo kuusi kuukautta myöhemmin. Tässä kirjassa hän kertoo omin sanoin uskomattoman tarinan onnettomuudestaan ja sisukkaasta kuntoutumisestaan, joka jatkuu edelleen.

Oma arvioni: Kiinnostava kirja sisukkuuden voimasta ja omien rajojen ylittämisestä. Omalla esimerkillään Pekka on osoittanut sen, että positiivisella asenteellakin on merkitystä siihen, mikä on mahdollista. Luja tahto, intensiivinen rankka kuntoutus ja läheisten tuki kantavat pitkälle, mutta esimerkiksi käveleminen tai puhuminen ei silti onnistu kaikilta välttämättä koskaan.

Pekan tarina antaa kuitenkin varmasti toivoa etenkin monille hänen tavoin onnettomuuksissa vammautuneille nuorille. Koskaan ei kannata antaa periksi. Toinen mahdollisuus voi olla edessämme jo huomenna.