Satu Kaski & Vesa Nevalainen: Ikävät ihmiset

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 104 s.
Kuinka selviytyä hankalien tyyppien kanssa

J
oku hötkyilee, toinen jumittaa, kolmas on laiska ja neljäs luulee tietävänsä kaikesta kaiken. Maailmaan mahtuu ikäviä ja hankalia ihmisiä. Heitä on kotona, työpaikoilla ja bussipysäkeillä. Aina heitä ei voi vain sivuuttaa vaan heidän kanssaan on tultava toimeen.

Psykologit Satu Kaski ja Vesa Nevalainen kertovat, miksi ihmisistä tulee hankalia itselle tai toisille sekä millaisia hankalat ihmiset ovat työpaikoilla, kotona ja ystävinä. Miten kohdella riidankylväjäkollegaa ja miten taas marttyyriyteen taipuvaista ystävää? Entä mitä tehdä, jos huomaa itse olevansa hankala tyyppi? 

Oma arvioni: Tämä kirja laittaa lukijansa miettimään, kuinka paljon ympärillä onkaan eri tavoin ikäviä ihmisiä. Ja totuushan on, että jokainen meistä on hankala – ainakin joskus.  Oman hankaluutensa ymmärtäminen ei kuitenkaan ole helppoa, mutta yleensä se kuitenkin kannattaa. Vain siten muuttuminen on mahdollista.

”Pilvilinnoja ja toiveen tupia on hyvä rakentaa ja hyvien tavoitteiden suuntaan pitää ponnistaa, mutta pieni pessimistinen epäilys on kuitenkin hyvä pitää mielessä.” Pessimistihän ei koskaan pety...

Kirjaa voi suositella todella lämpimästi kaikille ihmisten erilaisuudesta kiinnostuneille.