Tuula Kallioniemi: Eläköön Reuhurinne!

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2015
Kuvittanut: Jii Roikonen


Näpit irti koulustamme! Mars mielenosoitukseen!

R
euhurinteen alakoulua uhkaa lakkauttaminen. Vanha koulurakennus aiotaan purkaa ja oppilaat siirtää Hepolan isoon kouluun. On siis toimittava nopeasti!

Pian koko alakoulun väki näpyttelee upouusilla tableteillaan vetoomusta paikallislehteen ja marssii kunnantalolle mieltään osoittamaan. Mutta moni muukin kysymys kuohuttaa tunteita: Kuka on Pullan salaperäinen treffikaveri? Miksi Möly tallustelee kuin unessa välinevarastoon? Asusteleeko koulussa sittenkin tonttu?

Oma arvioni: Riemastuttavan hauska ja oivalta kirja digiaikaa eläville alakoululaisille. Ei taida vain oikeassa elämässä koulujen lakkautuksiin onnistuneesti puuttuminen sujua ihan yhtä mutkattomasti. Tuula Kallioniemi on kirjoittanut Reuhurinne –sarjaa jo lähes kaksikymmentä vuotta, sillä sarjan ensimmäinen osa on vuodelta 1997.

Itse tartuin tähän kirjaan ihan uteliaisuuttani, kohderyhmäikä kun on mennyt kohdallani menojaan jo joitakin vuosia sitten:) Oletan kirjan olevan mukavaa lukemista sekä tytöille että pojille. Kuvitus keventänee ”luku-urakkaa” mainiosti.

 Mikäli kertojan ääni on ”passeli”, kirja saattaisi toimia erinomaisesti myös äänikirjana.