Douglas Preston & Lincoln Child: Pimeyden pyörä

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: The Wheel of Darkness
Suomentanut: Antti Autio ja Pekka Marjamäki
Sivumäärä: 535 s.


F
BI:n erikoisagentti Pendergast ja hänen holhokkinsa Constance Greene matkaavat tiibetiläiseen luostariin, jossa Pendergast aikoinaan treenasi niin kehoaan kuin mieltään itämaisin opein. Maailman oikkuihin kyllästynyt kaksikko etsii syrjäisestä luostarista mielenrauhaa, mutta kaivattu lepotauko jää haaveeksi, kun munkit pyytävät Pendergastin apua.

Munkkien sukupolvien ajan vartioima Agozyen, luostarin ja kenties koko Tiibetin tärkein esine, on varastettu. Sitä jäljittäessään Pendergast ja Constance päätyvät loistoristeilijälle, joka on lähdössä neitsytmatkalleen halki Atlantin. Keskellä valtamerta selviää, että matkustajien joukossa on säälimätön sarjamurhaaja, ja totuus Agozyenin vaarallisista voimista alkaa paljastua. Väistämättömän tuhon kynnyksellä Pendergast joutuu kohtaamaan peloistaan suurimman: itsensä.

Oma arvioni: Pimeyden pyörä on mielestäni hienosti rakennettu mysteeri, joka tähän mennessä suomennetuista Pendergast –sarjan teoksista jo kuudes. Tässäkin kirjassa puhutaan pahuudesta – ja peto pääsee irti. Tästä klaustrofobisesta kirjasta ei puutu oikeastaan mitään, mitä koukuttavalta dekkarilta voisi kaivata. On mystiikkaa, rituaaleja, murhia ja vainoharhoja – niin ja tietysti edelleen charmikas päähenkilö. Ei siis mikään ihme, että sarja on varsin suosittu. Harmi vain, että suomennoksia ilmestyy suhteellisen hitaasti.