Hanna Kauppinen: Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 198 s.

Kirja, jota kukaan ei koskaan lukenut tempaa mukaansa kirjojen maailmaan. Teos kulkee omia polkujaan Walter Moersin “Uinuvien kirjojen kaupungin” ja Marcus Zusakin “Kirjavarkaan” välimaastossa.

M
ila etsii täydellistä kirjaa. Hän asuu antikvariaateissa, kantaa omaisuuttaan olkalaukussaan ja hengittää kirjapölyä.

Kun kaupunkiin avataan uusi kirjakauppa, Mila löytää läheisyyttä ja ymmärrystä tarinoiden lisäksi myös ihmisistä. Herra H:n omalaatuinen kauppa vetää Milaa puoleensa magneetin lailla, samoin tähtihilesilmäinen Toni.

Sekä Milan että kirjakaupan tulevaisuus joutuu vaakalaudalle, kun kaupungin rauhaa astelee uhkaamaan herra Kunnas. Hän kun löytää vaarallisia ajatuksia ja noituutta juuri sieltä, mistä haluaa niitä etsiä.

Fantastinen kertomus rakkaudesta kirjoihin – ja ihmisiin.

Oma arvioni: Joskus kirjan nimi riittää siihen, että sen haluaa ehdottomasti lukea. Niin kävi tämän kirjan kohdalla. Vaikka kirja ei tyyliltään olekaan juuri sitä, mitä yleensä tai mieluiten luen, kannatti tämä hieno esikoiskirja todellakin lukea. Voinkin suositella Hanna Kauppisen lumoavan mystistä romaania myös sellaisille kirjoja rakastaville lukijoille, jotka eivät fantasiaa yleensä lue. Vaikka kirjailija onkin vasta 18-vuotias, hänen tarinansa sopii mainiosti myös varttuneempien kirjojen ystävien käsiin. Toivottavasti tästä kirjasta tulee kirja, jonka mahdollisimman moni lukee.