Kati Reijonen: Lyhyt matka perille - Meditaatiosta, elämästä ja rakkaudesta

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 230 s.


Yhden naisen matka hullunmyllystä kohti mielenrauhaa.

K
ati Reijonen, viisikymppinen äiti, tohtori, yliopettaja ja maailmankansalainen, oli jo rantautumassa keski-iän rauhaisaan satamaan, kun hänen poikansa sairastui ja pitkä avioliitto päättyi, samoin työsuhde. Elämä meni uusiksi.

Lyhyt matka perille on yhden naisen kertomus etsinnästä, joka johti heräämiseen elämänmittaisesta unesta. Mullistusten keskellä Katin oli tutustuttava itseensä uudestaan ja opittava katsomaan elämäänsä uudesta näkökulmasta. Opiskeltuaan ikivanhoja viisauksia ja uushenkisyyden oppeja hän ymmärsi eri elämänkatsomusten yhtäläisyyden, synteesin eri ajattelutapojen väliltä ja löysi ratkaisun meditaatiosta. Sen avulla hän pääsi kiinni sisäiseen valoonsa ja viisauteensa.

Teos muistuttaa kaikille meille, että emme ole voimattomia olosuhteiden uhreja. Kun saamme ajatuksemme hallintaamme, saamme hallintaamme myös elämämme. Lyhyt matka perille ei ole tietokirja. Se on tunnekirja.

Oma arvioni: Tässä kiireisessä ja suorituskeskeisessä maailmassa tulemme harvoin aidosti miettineeksi, mitä itse elämältämme haluamme. Meiltä puuttuu usein rohkeutta astua omalle polullemme. Ulkopuolelta asetettujen tavoitteiden saavuttaminen ei tuo mielenrauhaa.

Meditaatioon liitetään helposti uskonnollisuus, joten tunnustan siksi tarttuneeni kirjaan hieman epäileväisin ajatuksin. Mutta Reijonen kertoo oman tarinansa siten, että keskiössä onkin hiljentyminen henkisyyden sijaan. Pohdiskelevaan sävyyn kirjoitettu ja omakohtaisia oivalluksia tarjoava tunnekirja saa myös lukijan miettimään omaa elämäänsä. Vaikka kirja ei olekaan varsinainen meditaatio-opas, löytyy kirjan lopusta toki vinkkejä meditointiinkin.

Lisää tietoa löydät kirjailijan kotisivuilta.