Robert Galbraith: Silkkiäistoukka

Kustantaja: Otava
Julkaisuvuosi: 2014
Englanninkielinen alkuteos: The Silkworm
Suomentanut: Ilkka Rekiaro
Sivumäärä: 459 s.


Yksityisetsivä Cormoran Striken toinen tapaus on brittidekkaria parhaimmillaan – P.D. Jamesin ja Ruth Rendellin hengessä

K
un lontoolainen kirjailija Owen Quine katoaa, vaimo kutsuu paikalle yksityisetsivä Cormoran Striken. Tutkimuksissa käy pian selväksi, että miehen katoamiseen liittyy paljon enemmän kuin vaimo luulee. Kirjailija on juuri saanut valmiiksi romaanin, jossa hän maalaa ilkeän muotokuvan lähes kaikista tuntemistaan ihmisistä. Kirjan julkaiseminen tuhoasi monen elämän. Kun Quine löydetään raa´asti murhattuna, Strikella on edessään kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuka on tämä säälimätön murhaaja, jonka kaltaista Strike ei ole koskaan ennen kohdannut?

Oma arvioni: Silkkiäistoukka tarjosi minulle hidastempoista perinteistä brittiläistä jännitystä ”vanhojen tuttujen” seurassa. Viihdyin kirjan parissa mainiosti, vaikka pirullinen päänsärky pakotti laittamaan tämän arvoituksellisen dekkarin pariksi päiväksi syrjään. Pidän sarjan keskeisestä parivaljakosta, joten heidän edesottamuksistaan luen mielelläni jatkossakin. Mielestäni tämä toinen tapaus oli vieläkin parempi kuin ensimmäinen. Osaltaan tähän vaikutti se, että Silkkiäistoukassa liikutaan paljon kirjallisuuden kiehtovassa ja kirjavassa  maailmassa.