S. J. Watson: Kaksoiselämä

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: Second Life
Suomentanut: Laura Beck
Sivumäärä: 447 s.

Miten hyvin toisen ihmisen voi todella tuntea?

J
ulian pikkusisko Kate murhataan, ja tapahtuma ravisuttaa Lontoossa valokuvaajana työskentelevän Julian rauhallista elämää. Koska poliisi ei tunnu etenevän tutkinnassaan, Julia matkustaa Pariisiin ja alkaa itse selvitellä Katen viimeisiä vaiheita, niin itsensä vuoksi kuin myös poikansa Connorin, jonka oikea äiti Kate oli. Julia ystävystyy Katen asuintoverin Annan kanssa, ja pikkusiskon elämästä alkaa paljastua salaisuuksia.

Ennen kuin Julia huomaakaan, hän on tiiviisti menneisyyden verkossa. Tutustuminen arvoitukselliseen Lukasiin on vähällä saada hänet menettämään kontrollin elämästään täysin.

S. J. Watsonin psykologinen trilleri solmii intohimojen, syyllisyyden ja rakkauden punoksen, josta on vaikea selviytyä vahingoittumattomana.


Oma arvioni: Eipä tähän taida juuri lisättävää olla, jotta juoni ei paljastuisi liikaa. Osa kirjan tapahtumista ovat varsin helposti ennalta arvattavissa, mutta eivät sentään onneksi ihan kaikki. Kirjaa voi suositella kaikille psykologisen jännityksen ystäville.