Saku Tuominen & Pekka Pohjakallio: Työkirja – Työelämän vallankumouksen perusteet

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 294 s. + Harjoituskirja 97 s.

N
ykytyötämme leimaavat pirstaleisuus, sekavuus ja jatkuva kiireen tunne. Ei ihme, että yhä useammat väsyvät. Emme usko sen johtuvan siitä, että ihmiset tekisivät liikaa työtä vaan siitä, että he tekevät liian vähän merkityksellistä työtä. Työkirjan tavoitteena on palauttaa työnteon ilo. Auttaa ihmisiä väsymään vähemmän mutta saamaan aikaan enemmän.

Oma arvioni: Tuominen ja Pohjakallio ovat kirjoittaneet kerrassaan mainion ja käytännönläheisen Työkirjan työelämän vallankumouksen toteuttamiseksi. Kirjassa esitettyjen ideoiden kokeilemista voi suositella kaikille niille aivotyötä tekeville, jotka haluaisivat saada työssään enemmän aikaiseksi. Muutos on mahdollista, jos tiedostamme vanhat huonot tapamme ja olemme halukkaita ja riittävän rohkeita muuttamaan niitä. Kaikkea ei ole mahdollista muuttaa kerralla, mutta jo nouseminen 1234-portaiden ensimmäiselle askelmalle on askel eteenpäin kohti entistä tuottavampaa ja ennen kaikkea iloisempaa (työ)elämää.

Päätin eilen, että tänään on hyvä sähköpostien siivouspäivä, joten seuraavaksi siirryn tämän tehtävän pariin. Maltan tuskin odottaa, että saan näin tehtävälistaani lyhennettyä. Ja mikä parasta, sen jälkeen edessä onkin kaksi kotipäivää…