Erik Bertrand Larssen: Helvetinviikko – 7 päivää jotka muuttavat elämäsi

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Norjankielinen alkuteos: Helvetesuka
Suomentanut: Päivi Kivelä
Sivumäärä: 251 s.


A
rmeijassa helvetinviikko tarkoittaa sekä fyysisesti että psyykkisesti äärimmäisen rankkaa, usein pääsykokeeseen liittyvää harjoitusjaksoa. Erik Bertrand Larssen on tehnyt siitä siviilimuunnelman, jonka kuka tahansa voi toteuttaa.

Helvetinviikon tarkoituksena on saada ihminen miettimään elämäänsä ja tavoitteitaan, korjaamaan tapojaan ja koettelemaan rajojaan, ylittämään itsensä. Viikon jokaisella päivällä on oma teemansa. Maanantaina keskitytään tapoihin, sekä hyviin että huonoihin, ja aletaan korjata huonoja. Tiistaina parannetaan keskittymistä, keskiviikkona tehostetaan ajanhallintaa ja torstaina käydään rohkeasti käsiksi tehtäviin, jotka ovat ikäviä tai pelottavia. Perjantaina harjoitellaan tehokkaita palautumistekniikoita. Lauantain pääaiheena on sisäinen dialogi, ja sunnuntaina katsotaan omaa elämää uudesta näkökulmasta.

Helvetinviikko siirtää Bertrand Larssenin Paras-kirjasta tutun teorian käytäntöön yhden viikon ajaksi. Sen jälkeen alat uskoa mahdollisuuksiisi aivan uudella tavalla.

Hyvää helvetinviikkoa!

Oma arvioni: Tämän kirjan ”oppeja” olisi kyllä kiinnostavaa kokeilla käytännössä. Joutuisin tosin aika paljon soveltamaan asioita, mutta teen sitä toisaalta aika usein arjessa jo nyt. Oman elämänsä miettiminen, tavoitteiden asettaminen, tapojen tiedostaminen ja omien rajojensa koettelu ovat varmasti hyödyllisiä juttuja ihan jokaiselle meistä. Kenties toteutan oman helvetinviikkoni jossain vaiheessa, ja saatan myös raportoida siitä jotakin…

Voit kokea mielihyvää, teitpä mitä tahansa. Ei ratkaisevaa ole se mitä teet vaan miten hyvin sen teet. Mielihyvä tulee tekemisestä, yrittämisestä. Ylpeydestä ja itsekunnioituksesta. Siitä, että tekee parhaansa.”