Juha Ruusuvuori: Koston enkeli

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 180 s.

”Ihmisen tappaminen ei ole vaikeaa.”

K
oston enkeli on tarkkanäköinen psykologinen trilleri sukupuolten sodasta ja parisuhteen ansalangoista. Mia ja Harry näyttävät unelmaparilta. Menestyneitä nelikymppisiä akateemisia, yhä terveitä ja kauniita, poika on jo lähtenyt maailmalle lumilautailemaan kohti menestystä.

Mutta kun Mia alkaa kuulla huhuja Harrysta ja nuoresta tummaveriköstä, jotain murtuu heidän välillään. Olivathan he sopineet, etteivät sortuisi syrjähyppyihin. Ankaran uskonnollisen kasvatuksen saanut Mia haluaa, että minkä Jumala on liittänyt yhteen, sitä ei voi ihminen erottaa.

Harry pakenee aviokriisiä tutkimuskohteeseensa, poliittisten salamurhien historiaan. Eugen Schauman tappoi maansa tulevaisuuden takia. Mutta mikä riittäisi tekemään nykyihmisestä murhaajan?

Oma arvioni: Koston enkeli on toisaalta varsin tavallinen kolmiodraama, mutta toisaalta siinä on myös jotakin erikoista. Tarina etenee sujuvasti kohti odotettua loppuaan. Vai, onko loppuratkaisu sittenkään ihan sellainen, kuin lukija olettaa sen olevan…

Juha Ruusuvuoren laaja ja monipuolinen tuotanto on minulle toistaiseksi vierasta lukuun ottamatta hänen kolumnejaan. Koston enkelin luettuani haluan kyllä lukea hänen muitakin teoksiaan.