Kate Atkinson: Eikö vieläkään hyviä uutisia?

Kustantaja: Schildts & Söderströms
Julkaisuvuosi: 2013
Englanninkielinen alkuteos: When will there be good news?
Suomentanut: Kaisa Kattelus
Sivumäärä: 361 s.

M
aalaiskylässä tapahtuu kauhea murha. Yhdeksänvuotias Joanna Mason on rikoksen ainoa silminnäkijä. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin hänestä on tullut menestynyt lääkäri, joka pitää yksityispraktiikkaa Edinburghissa, on naimisissa ja pienen lapsen äiti. Kun rikoksesta tuomittu Andrew Decker vapautuu vankilasta, Joanna katoaa. Rikosylikomisario Louise Monroe joutuu pohtimaan, käynnistetäänkö etsinnät Joanna epäilyttävän aviomiehen vastustuksesta huolimatta.

Toisaalla entinen rikoskomisario Jackson Brodie on uppoutunut henkilökohtaisempiin tutkimuksiin. Hän on hankkinut haltuunsa hiussuortuvan, joka pitäisi viedä DNA-laboratorioon Lontooseen. Matkasta tulee odotettua mutkikkaampi. Sattuman kaupasta juna, johon hän on noussut, joutuu onnettomuuteen – Edinburghissa.


Oma arvioni: Atkinson jatkaa tutulla tyylillään. Maailma on tässäkin kirjassa hieman vinossa, ja kaikki tapahtumat ovat jollakin tavalla kytköksissä toisiinsa. Viihdyin tämän psykologisesti terävän ja kaunokirjalliseen ”muotoon” kirjoitetun dekkarin seurassa varsin hyvin.