Kirsti Kuronen: Paha puuska

Kustantaja: Karisto
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 75 s.

N
eljätoistavuotiaan Hillan vuotta nuorempi pikkuveli Lauri tekee itsemurhan menemällä junan alle. Hilla kelaa tapahtumat läpi suurella tunteella: poliisien ilmoitus, vanhempien reaktio, kavereiden kohtaaminen, hautajaiset... Äiti purkaa suruaan kotitöihin, isä asuu toimistollaan kunnes muuttaa pois kotoa kokonaan. Hilla istuu Laurin lempikivellä ja käy armotonta keskustelua veljensä kanssa, yrittää löytää tapahtuneelle syyn.

Kirsti Kurosen uutuusteos askarruttaa, itkettää ja lohduttaa. Rohkeasti säkeisiin jaettu muoto palvelee monentasoisia lukijoita ja jättää rivien väliin paljon löydettävää. Itsemurhaan liittyvät ahdistavat tunteet kohdataan pelottomasti silmästä silmään, mutta tarinan pohjavire on toiveikas ja lämmin.

Oma arvioni: Hieno kirja vaikeasta aiheesta. Minua viehätti kirjassa erityisesti tekstin runomuotoisuus. Lämminhenkinen tarina, joka koskettaa ja liikuttaa – varmasti myös nuorempia lukijoita. Suosittelen tätä kirjaa myös pojille. Ja kaikille niille, jotka eivät runokirjoja yleensä edes lue. Tätä ei kannata jättää lukematta.