Tommy Hellsten: Tähän olen tullut - Kirja merkityksen löytämisestä

Kustantaja: Kirjapaja
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 176 s.


T
ommy Hellsten kirjoittaa uutuusteoksessaan uskosta ja omasta hengellisestä tiestään ja etsinnästään. Matka alkoi teinipoikana ja nyt, 50 vuotta myöhemmin, välit Jumalan kanssa alkavat olla jo likeiset.

Usko ei ole Hellstenille uskonnon ja opinkappaleiden synonyymi, vaan se on ennen kaikkea kiihkeä ja ohittamaton kysymys elämästä. Juuri siksi jokaisen on otettava siihen kantaa. Kipu, häpeä, armo, rakkaus - ne ovat kaikki uskon käsitteitä ja tulevat eletyksi arjessamme todeksi joka päivä. Vaikka uskonnot jäisivät nykyihmiselle etäisiksi, yksilöinä olemme kaikki uskostamme tehtyjä.

Hellstenin matka uskon kysymysten äärelle on ollut kiivas ja ristiriitojen repimä, tie kuoppainen ja luottamus koetuksella. Suurimpia kaikesta ovat rakkaus ja yhteyden kokemus, sen matka on ennen kaikkea opettanut.

Oma arvioni: Tässä kirjassa pohditaan hengellisyyttä ja uskon maailmaa kirjailijan henkilökohtaisten varsin rankkojenkin kokemusten kautta. Siinä ei julisteta tai käsitteellistetä. Jos elämän suuret kysymykset kiinnostavat, kannattaa lukea tämä erilainen matkakirja.

”Onni syntyy siitä, että hyväksyy ne olosuhteet, jotka nyt ovat. Sillä nehän ovat joka tapauksessa. On mieletöntä vastustaa sitä mikä on, sillä se mikä on, on joka tapauksessa.”