Mari Sainio: Parempi elämä – 15 tarinaa hyvinvoinnista

Kustantaja: Fitra
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 192 s.


O
nnellisuus, hyvinvointi ja parempi elämä tarkoittavat jokaiselle meistä hyvin erilaisia asioita. Kirjassa 15 tunnettua suomalaista kertoo omasta elämästään asioita, jotka ovat vieneet heidän elämäänsä parempaan suuntaan. He kertovat myös asioista, joista eivät koskaan ennen ole puhuneet julkisesti. Tarinat koskettavat, itkettävät, hymyilyttävät ja naurattavat. Tunnetut suomalaiset jakavat myös pieniä arkisia vinkkejään meille kaikille.


Kirjan tavoitteena on innostaa ja inspiroida suomalaisia kiinnittämään huomioita omaan elämäänsä ja auttaa löytämään iloa sekä onnellisuutta arkeen.


Oma arvioni: Kirjassa tarinansa kertovat Hjallis Harkimo, Paula Koivuniemi, Danny, Makwan Amirkhani, Aira Samulin, Vesa Keskinen, Olli Lindholm, Jorma Uotinen, Kalle Palander, Laura Voutilainen, Redrama, Leo-Pekka Tähti, Saimi Hoyer, Jore Marjaranta ja Antti Luusuaniemi. Jokaisessa tarinassa on jotakin yllättävääkin, vaikka monien haastateltujen elämää on käsitelty paljon myös lehtien sivuilla vuosien varrella, ovathan he kaikki kuuluisia suomalaisia – ikään kuin meille tuttuja. Kirjan tekstit ovat elämänmakuisia ja kunkin tarinansa kertoneen näköisiä ja kuuloisia. Tarinoita lukiessa alkaa väistämättä miettiä myös omaa elämäänsä – tekemiään valintoja, kokemiaan vastoinkäymisiä ja elämänsä tärkeimpiä voimavaroja.

Tässä kirjassa tekstin ohella puhuttelivat myös Anton Sucksdorffin ottamat hienot valokuvat.