Marie Kondo: KonMari – Siivouksen elämänmullistava taika

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Japaninkielinen alkuteos:
Jinsei ga tokimeku katazuke no maho
Suomentanut: Päivi Rekiaro
Sivumäärä: 222 s.


O
letko koskaan siivonnut paikkoja vimmatusti ja huomannut, että kotisi tai työtilasi on pian taas aivan sekaisin? Raivaa nyt uskomattoman tehokkaalla konmari-menetelmällä turhat tavarat pois ja luo kotiisi kestävä järjestys.

Raivaa kodista turhat tavarat uskomattoman tehokkaalla KonMari-menetelmällä! Japanilainen Marie Kondo auttaa järjestämään kotisi kerralla kuntoon, vaihe vaiheelta. Kodin kaaoksen kimppuun on käytävä oikeassa järjestyksessä. Säilytettäviksi jäävät vain rakkaimmat ja tärkeimmät tavarat, ja siten siivous onnistuu kerralla ja nopeasti.

Järjestys ja turhasta roinasta vapautuminen tuovat energiaa, joka parantaa myös elämänlaatua.  KonMari. Siivouksen elämänmullistava taika lisää rohkeutta minimoida elämästä negatiivisia asioita. Huonojen ihmissuhteiden, turhasta huolehtimisen ja kertyneiden kilojen aika on nyt vihdoin ohi. Kun järjestys on kerran saatu aikaan, kaaosta ei enää koskaan synny. Tämä pätee myös omaan elämään. Kuulostaako mahdottomalta? Kannattaa lukea tämä kirja.

Oma arvioni: Tarpeettomista tavaroista kannattaa luopua, ja niin olen tehnytkin jo kauan ennen tämän kirjan lukemista. En kuitenkaan usko KonMari-menetelmän ikään kuin ratkaisevan kaikkia elämämme ongelmia. Kirja tarjosi kuitenkin muutamia kiinnostavia tavaroiden järjestelemiseen liittyviä ideoita, joita saatan kokeilla – tai sitten en. Haluan, että kotini on siisti, mutta KonMarin ”oppien” tiukka noudattaminen saattaisi johtaa jopa liian askeettiseen ympäristöön, jossa en viihtyisi lainkaan.