Robert Wilson: Sevillan sokea mies

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: The Blind Man of Seville
Suomentanut: Seppo Raudaskoski
Sivumäärä: 623 s.

S
anta semana, hiljainen viikko, saa Sevillassa traagisen käänteen. Tunnettu ravintoloitsija löydetään kotoaan kuolleena, tuoliin sidottuna television edestä. Miehen vammat vaikuttavat itse aiheutetuilta. ja tapaus järkyttää yleensä rauhallista ja analyyttista murharyhmän ylikomisariota Javier Falcónia.

Tutkiessaan ravintoloitsijan vaiherikasta elämää Falcón törmää toistuvasti yhdistäviin tekijöihin oman menneisyytensä kanssa. Hän saa käsiinsä edesmenneen isänsä, maailmankuulun taidemaalarin päiväkirjat. Liittyykö hänen isänsä jollain tavoin tähän karmeaan tapaukseen?

Oma arvioni: Javier Falcón –trilleri tarjosi nerokkaan vangitsevaa jännitystä yli 600 sivua. Pidin kirjan moni-ilmeisyydestä niin henkilö-kuin miljöökuvauksissakin. Juoni kulki sujuvasti ja se avasi kiehtovaa psykologista mysteerivyyhtiä sopivan hitaasti ja kutkuttavan koukuttavasti antaen lukijalle samalla mahdollisuuksia myös syvällisille filosofisille pohdinnoille.

Minua jäi ihmetyttämään, miksi näin hienon dekkarin ilmestyminen suomeksi on kestänyt yli kymmenen vuotta, sillä alkuperäisteos ilmestyi kuitenkin jo vuonna 2003. No, parempi myöhään kuin ei ollenkaan. Toivottavasti sarja saa jatkoa mahdollisimman pian. Maltan tuskin odottaa…

Sevillan sokea mies on mainio kirjavalinta vangitsevaa, tiheätunnelmaista jännitystä etsiville "tiiliskiviromaanien" ystäville. Suosittelen.