Stephen Booth: Nummi palaa

Kustantaja: Blue Moon
Julkaisuvuosi: 2015
Englanninkielinen alkuteos: Dead and Buried
Suomentanut: Raimo Salokangas
Sivumäärä: 336 s.


P
eak Districtin luonnonsuojelualuuen nummet ovat kuivia ja herkästi syttyviä – toisinaan syynä huolimattomuus, joskus tahallisuus. Nyt nummi palaa monesta paikasta, ja palojen rajoittamiseksi kamppailevat sammuttajat tekevät kiinnostavan löydön. Ja tulen uhkaamassa syrjäisessä, toimintansa lopettaneessa autiossa Light House –pubissa tapahtuu murha. Runsaan kahden vuoden takaisena jouluna lähistöllä jäljettömiin katosi turistipariskunta. Rikosylikonstaapeli Ben Cooper joutuu lähinnä avustamaan pitkäaikaista työtoveriaan ylikonstaapeli Diane Fryta, jonka on vastentahtoisesti palattava suurkaupungista vierastamalleen luonnonsuojelualueelle.

Mistä pariskunnan taannoisessa katoamisessa oli kysymys? Miksi uusi murha? Liittyvätkö tapaukset toisiinsa? Miksi syttyy aina vain uusia nummipaloja?

Ja kaiken taustalla on Ben Cooperin yksityiselämä, joka on suurten muutosten edessä.

Oma arvioni: Pidän Boothin dekkareiden tyylistä, jossa ei mässäillä väkivallalla ja raakuudella. Tässäkin kirjassa jännittävien elementtien ohella sijansa saavat myös maalaismiljöön ja kyläyhteisön arjen kuvaukset, unohtamatta kuitenkaan kaupunkielämääkään. Keskeiset henkilöhahmotkin ovat kiinnostavia, joten Nummi palaa on kirja, jota voin suositella lämpimästi kaikille ns. pehmeämmän jännityksen ystäville vaikkapa kesälomalukemiseksi.