Christian Rönnbacka: Kylmä syli

Kustantaja: Bazar
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 317 s.

Mihin nuoret miehet katoavat?

Ö
inen Porvoo pikkujouluaikaan. Parikymppinen mies hoipertelee juhlista kotiinpäin. Aamulla tyttöystävä ilmoittaa hänen hävinneen. Jäljet loppuvat Porvoonjoen rantaan, ja tapaus kirjataan komisario Antti Hautalehdon poliisiasemalla tavalliseksi katoamiseksi.

Vähän myöhemmin joesta löytyy hukkumaisillaan oleva toinen mies. Komisario Hautalehto alkaa epäillä, ettei nuorten miesten katoamisissa ole kyse tyypillisistä hukkumiskuolemista, vaan taustalla on jotain muuta.

Seurattavia jälkiä on kovin vähän, sillä virta vie omansa. Viimeisellä tapauksella on silminnäkijä, mutta ehtiikö tämä ajoissa poliisin puheille?

Neljännessä Antti Hautalehto -dekkarissa porvoolaisen komisarion ja hänen tiiminsä on sukellettava hyytäviin vesiin. Heidän on selvitettävä, mistä katoamisissa on kyse, sillä he eivät aio antaa pahan kulkea vapaana.

Oma arvioni: Rönnbackan dekkari tarjoaa lukijalle hurttia huumoria, uskottavaa poliisityön kuvausta sekä jännittäviä juonenkäänteitä.  Kelpoa jännityskirjallisuutta kokonaisuudessaan, vaikka ei mielestäni ihan huipputasoa edustakaan.