Kari Aihinen: Kaappaus keittiössä

Kustantaja: Auditorium
Julkaisuvuosi: 2015
Valokuvat: Sami Repo
Sivumäärä: 199 s.

Makua arkeen ja iloa elämään

M
TV:n Kaappaus keittiössä-ohjelmassa ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen laittaa suomalaisperheiden ruoka-asiat kerralla kuntoon. Suositun ohjelman reseptit on nyt koottu herkulliseksi keittokirjaksi.

Kirjasta löytyy kotiruokien klassikoita sekä herkkuja moneen makuun. Selkeiden ohjeiden avulla kokemattomampikin kotikokki pääsee hyvin alkuun laittamaan maukasta kotiruokaa aidoista raaka-aineista.

Innoittavana esimerkkinä kirjassa puhuu seitsemän ohjelmassa esiintynyttä perhettä, joiden ruoka-arjen Aihisen kannustava esimerkki mullisti. Anna siis upeiden annoskuvien houkutella sinutkin kauhan varteen!  Yhdessä kokkaaminen ja syöminen saa arjen maistumaan paremmalta.

Oma arvioni: Kokkaaminen on kivaa, ja tämän kirjan ohjeilla siinä onnistuu taatusti kokemattomampikin kotikokki. Muutamia reseptejä on tullut jo testattuakin. Ja muutamat odottavat kesälomaa grillaamisineen ja yhdessä kokkailuineen. Ainoa asia, mikä resepteissä häiritsi, on mustapippuri, sitä kun tuntui löytyvän yhdestä jos toisestakin annoksesta. Itse en sitä voi käyttää, joten jätän sen vain kylmästi pois. Mausteiden osalta ”sävellän” muutenkin usein, mutta sehän tuokin kokkailemiseen mukavan lisämaun, kun ei noudata valmiita reseptejä välttämättä ihan kirjaimellisesti.

Maukas ruoka, murheettomampi mieli on oma mottoni ruuanlaitossa ja tuotoksista nauttimisessa. Jos et ole vielä tutustunut Aihisen kotoisen maukkaisiin resepteihin, kannattaa tutustua. Kirjan ruokakuvat saavat veden kielelle.