Katariina Souri: Sammunut sydän

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 287 s.


Salaperäinen mosaiikki nostaa esiin pinnan alla sykkivän pahuuden.

S
ammunut sydän jatkaa Katariina Sourin kiitettyä Musta mandala –trilogiaa. Sen ensimmäinen osa Valkoinen varjo ilmestyi keväällä 2015.

Mosaiikkitaiteilija Mona Malin saa kiehtovan tilaustyön: Antiikkikauppias Vera Orlov pyytää häntä kopioimaan venäläisen taidemaalarin teoksen eiralaisasuntonsa seinälle. Aluksi Mona epäröi ottaa tehtävää vastaan, sillä venäläistaiteilijan Kuusisiipinen serafi nostattaa jo ensi näkemällä pintaan pahoja aavistuksia. Mutta saadessaan kuulla, että mosaiikki on lahja Veran Alzheimeria sairastavalle äidille, Mona suostuu.

Monan ystävä Roni Arosuo sovittaa tappotuomiotaan vankilassa. Kun hän kertoo Monalle selliosastollaan tapahtuneesta raa´asta murhasta, jossa aseena on käytetty Monan teoksesta irrotettua peilinpalaa, Monan pitkään poissa pysyneet näyt palaavat entistä voimakkaampina. Serafin valmistuessa pala palalta Orlovien kodin seinälle hän saa lisää todisteita siitä, että hänen töillään on tuhoisa vaikutus ihmisiin.

Oma arvioni: Tiheätunnelmaista jännitystä tarjoava teos, joka piti vahvasti otteessaan loppuun asti. Minun mielestäni tämä toinen osa oli ensimmäistä koukuttavampi.