Marianne Cedervall: Tästä talvesta tulee musta

Kustantaja: Atena
Julkaisuvuosi: 2013
Ruotsinkielinen alkuteos: Svartvintern
Suomentanut: Ulla Lempinen
Sivumäärä: 355 s.

Mirjam ja Hervor uusissa seikkailuissa!

M
irjam on paennut Lappiin sekaannuttuaan Gotlannissa ikävään onnettomuuteen. Kun pohjoisen illat alkavat pimentyä ja syyllisyys painaa Mirjamin mieltä, hänen paras ystävänsä Hervor lentää Atlantin takaa tueksi.

Naiset haaveilevat rauhallisesta talvesta Kuivalihavaarassa, mutta luvassa on kaikkea muuta. Ensin kuuluisa oopperalaulaja Ralph Sörarve muuttaa vanhaan hotelliin ja kyläläisillä riittää juoruiltavaa. . Ralph saa tuntea nahoissaan, miten vastentahtoisesti pieni yhteisö hyväksyy uudet tulokkaat, ja hänen mies-ystävänsä saapuessa kylään tilanne käy entistä tukalammaksi. Joku haluaa heille pahaa, ja itse hotellikin kätkee sisäänsä salaisuuden. Onneksi Ralph saa luotettavat liittolaiset Mirjamista ja Hervorista, jotka auttavat miehiä omilla, erikoisilla konsteillaan.

Tästä talvesta tulee musta on itsenäinen jatko-osa Marianne Cedervallin riemastuttavalle esikoisromaanille Ajattelen sinua kuolemaasi saakka.


Oma arvioni: Viilentävää jännitystä kesähelteillä. Monikerroksinen tarina ja värikkäät henkilöhahmot tekivät kirjasta miellyttävän lukuelämyksen. Kirjaa voi suositella psykologisen jännityksen ystäville.