Karin Slaughter: Sokaistu

Kustantaja: Helmi
Julkaisuvuosi: 2003
Englanninkielinen alkuteos: Blindsighted
Suomentanut: Inka Parpola
Sivumäärä: 360 s.


S
ara Linton, rauhallisen Heartsdalen pikkukaupungin lastenlääkäri ja patologi, löytää Sybil Adamsin vakavasti haavoitettuna lounasravintolan vessasta. Saran pelastusyritykset ovat turhia. Kahden syvän viillon muodostava risti on kuolettava. Se, että Sybil on sokea, tekee tapauksesta vieläkin karmeamman.

Tämä on sadistisen psykopaattiraiskaajan ensimmäinen näytös. Hän huumaa uhrinsa sokaisevalla belladonna-kasvin myrkyllä ja viljelee raamatun lauseita rikoksissaan. Sadistisiin tekoihin liittyy outoja yhteensattumia, jotka viittaavat tapausta tutkivaan Sara Lintoniin. Yhtäkkiä kirjan henkilöt joutuvat kohtaamaan menneisyytensä painajaiset ja epäilemään lopulta jokaista vastaantulijaa.

Oma arvioni: Karmaiseva ja raaka, mutta samalla myös koukuttavan jännittävä. Karin Slaughterin vahva esikoisteos, joka on samalla Grant County- sarjan ensimmäinen osa. Seuraavaksi pöydällä odottaakin lukuvuoroaan jo sarjan seuraava osa Riistetyt. Toivottavasti kirja ei vie yöunia mennessään...Kommentit

  1. Huh, karmaiseva on aivan oikea sana kuvaamaan tätä teosta. Luin tämän silloin, kun se ilmestyi. Sittemmin olen tullut herkemmäksi näille raakuuksille, ja tämä jäisi kyllä nykyään lukematta loppuun!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos käynnistäsi ja kommentistasi!