Karin Fossum: Carmen Zita ja kuolema

Kustantaja: Johnny Kniga
Julkaisuvuosi: 2014
Norjankielinen alkuteos: Carmen Zita og døden 
Suomentanut: Tarja Teva
Sivumäärä: 216 s.

V
asta kävelemään oppinut Tommy on karannut äidiltään ja hukkunut perheen talon viereiseen suolampeen. Äiti on uppoutunut kotitöihinsä ja ulko-ovi on ollut auki, sillä paahtavalla helteellä talo uhkaa muuttua kuumaksi pätsiksi. Tai niiin Tommyn äiti, Carmen Zita, kertoo. Pojan Nicolai-isä havahtui onnettomuuteen kuullessaan Carmenin tuskanhuudon. Jokin asiassa kuitenkin epäilyttää, ehkä lähinnä äidin käytös. Komisario Konrad Sejerin ”oikea käsi”, Jacob Skarre, ei niele tarinaa sellaisenaan. Ennen pitkää epäilys herää myös Sejerin mielessä.

Karin Fossum on jälleen kirjoittanut tarkkanäköisen psykologisen jännitysromaanin, jossa yllättävään ja tärkeään rooliin nousee lopulta Konrad Sejerin koira Frank.

Oma arvioni: Kaikin puolin mainio dekkari Fossumilta jälleen kerran. Tällä kertaa mukana on myös itseäni aina kiinnostavaa vammaisasiaa. Jotta en paljasta juonesta liikaa, en tässä kohtaa kirjoita siitä enempää. Toisessa blogissani saattaisin sen sijaan teemasta joskus hyvinkin muutaman rivin naputella.

Kirjaa voin suositella kaikille sellaisten dekkareiden ystäville, jotka paljastavat ihmismielen moniulotteisuuden. Itse en juurikaan malttanut pitää taukoa lukemisessa, tarina vei mukanaan.