Karita Sainio: Me emme elä samassa maailmassa kuin te

Kustantaja: Aula & Co
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 205 s.
 
K
uinka paljon sisarusten välinen loojalius kestää, ennen kuin se murtuu kohtalokkain seurauksin? Me emme elä samassa maailmassa kuin te on mustasävyinen trilleri, joka kertoo veljen ja siskon välillä kytevästä aikapommista. Kun veli löytyy asunnostaan kuolleena, alkaa epätoivoinen kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuoleman taustalta paljastuu tarina huumekaupasta, laittomista aseista, lääkkeiden väärinkäytöstä ja armottomasta väkivallasta. Sisarusten synkkä menneisyys nousee pintaan ja valokeila kohdistuu karmivaan totuuteen.

Me emme elä samassa maailmassa kuin te on jännittävä ja koukuttava kuvaus Suomessa toimivasta järjestäytyneestä rikollisuudesta, jyrän lailla etenevistä päihderiippuvuuksista sekä peruuttamattomista, julmista ratkaisuista. Samalla se on koskettava kuvaus ihmisten välillä roihuavasta kipeästä rakkaudesta.

Oma arvioni: Vahva esikoisromaani, joka vie lukijansa syviin vesiin, eikä tarinassa juurikaan valoa näy. Kirja on oikeastaan kertomus siitä, kuinka vähän ihmisen elämässä onkaan kyse yksilön omista valinnoistaan tai hänen vapaasta tahdostaan. Rankoista aiheista huolimatta kirja ei ainakaan minua ahdistanut.

Karita Sainion esikoisromaania voi suositella tumman ja koukuttavan trillerin ystäville.