Sujata Massey: Rei Shimura menetysten rannikolla

Kustantaja: Gummerus
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: The Kizuna Coast
Suomentanut: Terhi Leskinen
Sivumäärä: 448 s.


M
aanjäristys ja sitä seuraava tsunami iskevät hirmuisella voimalla Japaniin maaliskuussa 2011. Havaijille asettunut japanilais-amerikkalainen Rei Shimura saa pian järistyksen jälkeen sekavan puhelun ystävältään herra Ishidalta, joka kertoo olevansa loukussa tsunamin runtelemalla Tohokun rannikolla. Rei matkustaa Tokion kautta Tohokuun ja ryhtyy etsimään ystäväänsä. Kun myös herra Ishidan apulainen katoaa ja joku vaikuttaa seuraavan Reitä joka paikkaan, hän alkaa epäillä, että kyse on muustakin kuin vain maanjäristyksen aiheuttamista tuhoista.

Oma arvioni: Tämän kirjan lukeminen tuntui vähän samanlaiselta kuin hyvän ystävän tapaaminen pitkästä aikaa. Massey jatkaa edelleen vahvaa kerrontaansa tässä yhdennessätoista Rei Shimura –kirjassaan. Juoni on tiivis ja tunnelma jännittävä. Mukavan mausteensa dekkariin tuo luonnollisesti japanilainen kulttuuri. Kirjan kansikuva on todella tyylikäs.

Jos et ole aiemmin tutustunut Rei Shimuraan, kannattaa aloittaa tutustuminen sarjan aiemmista osista. Tosin tämä tarina toimii hyvin myös itsenäisesti.