Veera Vaahtera: Sattumalta sinun

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 250 s.


K
olmikymppinen Karoliina on koko elämänsä ollut huolissaan jostain. Nyt hänellä on kuitenkin yksi murhe vähemmän: eläkevirkahaaveen toteutuminen on lähempänä kuin koskaan, sillä Karoliina on saanut työpaikan yliopistolta.

Mutta sitä mukaan kuin projektityö filosofian laitoksella etenevät, stressinaiheet ennemmin lisääntyvät kuin vähenevät. Mitä tehdä kun laitoksen esimies on kiinnostuneempi huonekasveista kuin oppiaineensa tuottavuudesta ja opettajat pelaavat shakkia tietokonetta vastaan sen sijaan että antaisivat ohjausta opiskelijoille?

Entä miten suhtautua entiseen poikaystävään, joka alkaa notkua yliopiston ruokalassa ja käyttäytyy yhtäkkiä niin kuin eroa ei olisi koskaan tapahtunutkaan? Auttaako murehtiminen vai pitäisikö vain luottaa siihen, että kaikki järjestyy? Niin tuntuu tekevän siviilipalvelusmies Matias, jonka raivostuttavan rennossa olemuksessa on jotain turhankin kiehtovaa.

Oma arvioni: Veera Vaahteran kolmas romaani on hauskan kepeä kuvaus ihmissuhteiden oikullisuudesta ja työelämän koukeroista yliopistomaailmassa. Se on myös tarina siitä, mitä tapahtuu, jos uskaltautuu antautua sattuman vietäväksi.

Hyvä kirja helppoa luettavaa etsiville.