Sebastian Lindell: Kun kesä ei tullutkaan

Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 386 s.

Iltalenkillä ollut nuori nainen katoaa mystisesti Rovaniemellä keväällä 2001.

P
oliisi pyytää KRP:n apua, sillä tapaus on kolmas selvittämätön katoaminen Lapin pääkaupungissa parin vuoden sisällä. Rikoskomisario Edelmann ryhmineen on tuskaisen tehtävän edessä. Naiset tuntuvat kadonneen jälkiä jättämättä. Kovan paineen alla työskentelevä ryhmä saa pian vastuulleen myös henkirikoksen uhrina löytyneen naisen murhatutkimukset.

Vyyhti tuntuu mutkistuvan sitä pahemmin, mitä pitemmälle tutkimus etenee. Tapaukset eivät näytä olevan kytköksissä toisiinsa, ja haparoivat johtolangat tuntuvat ajavan poliisin umpikujaan kerta toisensa jälkeen. Komisario Edelmannille kevät muodostuu synkimmäksi vuosikausiin. Mutta yhä pahempaa on tulossa. Kun suvivirsi kajahtaa, syyllisten metsästys muuttuu kilpajuoksuksi aikaa ja kuolemaa vastaan. Salaisuudet alkavat lopulta paljastua kaikessa järkyttävyydessään.

Oma arvioni: Tarkka ja hiottu juonikuvio pitää lukijaa tiukasti otteessaan. Tapahtumia ei tästä poliisiromaanista todellakaan puutu. Mutta, jos jotain jäin tässä kirjassa kaipaamaan, niin henkilöhahmojen kuvauksen syvyyttä. Kirjan tapahtumat sijoittuvat 2000-luvun alkuun ja sen kyllä huomaa, mutta ihan hyvä niin...

Kun kesä ei tullutkaan oli mielestäni ihan hyvää ”perusjännitystä”, mutta ei mikään huikea lukuelämys. Voisin kuvitella Lindellin teoksen kiinnostavan etenkin pohjoissuomalaisia dekkarien lukijoita.