Sophie Kinsella: Himoshoppaaja korjaa potin

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Shopholic to the Rescue
Suomentanut: Kaisa Kattelus
Sivumäärä: 334 s.

Himoshoppaaja tien päällä tärkeässä pelastusoperaatiossa

B
ecky Brandon (o.s. Bloomwood) ja sekalainen joukko perhettä ja ystäviä (plus yksi vihamies) autoilee Amerikan suuressa lännessä etsimässä Beckyn isää. Becky kantaa syyllisyyttä isän katoamisesta ja on lisäksi niin murheissaan viilenneistä väleistä sydänystävänsä Suzen kanssa, ettei edes shoppailu maistu. Matka vie monen nauruhermoja kutkuttavan mutkan kautta Las Vegasiin, missä pelastuspartio punoo kaikkien aikojen ovelimman juonen ehtaan elokuvatyyliin. Panokset ovat kovat, mutta se ei pelaa, joka pelkää!

Oma arvioni: Tässäkin kirjassa sattui ja tapahtui oikeastaan koko ajan, eikä se ole mikään ihme, olihan liikkeellä tuttu höpsö Becky ja varsin värikäs joukko häntä lähellä olevia ihmisiä. Mutta on Becky toki ajan myötä muuttunutkin. Hän on selvästi aikuistunut, eikä shoppailukaan kiinnosta välttämättä ihan joka hetki. Vaikka tässä kirjassa on luonnollisesti paljon samoja aineksia kuin Himoshoppaaja -sarjan aiemmissa osissa, on tämä kirja mukavasti myös erilainen.


Kyllä Kinsella taitaa chick litin, joka on hauskaa ja viihdyttävää luettavaa etenkin vähemmän kepeän kirjallisuuden vastapainoksi. Jos himoshoppaaja on sinulle ennestään tuntematon hahmo, hänen tutustuminen kannattaa ehdottomasti aloittaa jostain sarjan aiemmasta osasta. Ja lukea tämä sarjan uusin suomennos vasta myöhemmin.