Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 244 s.

Hilpeänhauska kertomus siitä, mitä tapahtuu kun introvertti sinkkunainen joutuu kosketuksiin reaalimaailman kanssa

L
otta on lukutoukka, joka on luonut elämälleen täydelliset puitteet: hän on sinkku ja töissä kirjastossa. Lukemista eivät pääse häiritsemään edes ihmissuhdesotkut, sillä Lotan sosiaalinen kanssakäyminen rajoittuu siskon yllätysvierailuihin ja vahtimestarikollegan satunnaisiin murahteluihin.

Kaikki muuttuu kun Lotta kävelee kirja kädessä auton alle ja yläkerran mummo unohtaa hanan valumaan. Käynnistyy ketjureaktio, joka häätää Lotan kodistaan ja saa hänet hiljalleen oivaltamaan, että myös oikeilla ihmisillä – ei vain romaanihenkilöillä – voi olla toisilleen jotain tarjottavaa.

Edessä on kuitenkin uusi ongelma: valitako rinnalle sielunkumppaniksi mainostettu Jiri, jonka kanssa voi uppoutua kirjojen maailmaan, vai sosiaalinen Olle, jonka seurassa joutuu jatkuvasti epämukavuusalueelle.

Oma arvioni: Kirjan päähenkilöön oli helppo samaistua, ja minut hyvin tuntevat tietävät kyllä miksi.   Ei siis liene yllättävää, että romaani tempaisi minut helposti mukaansa. Se oli alusta loppuun leppoisan viihdyttävää luettavaa, jota voin suositella etenkin kaikille kevyttä kirjallisuutta kaipaaville naisille.