Agatha Christie: Teetä kolmelle

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2011
Englanninkielinen alkuteos: Sad Cypress
Suomentanut: Anna-Liisa Laine
Sivumäärä: 234 s.


Morfiinia maalaiskartanossa

M
ary Gerrard oli kuin kukka. Villiruusumainen vaaleaverikkö, josta kartanon rouva Laura Welman oli kouluttanut hienon naisen. Vaikea kuvitella tätä suloista olentoa vastenmielisen ja äreän portinvartijan tyttäreksi, vielä vaikeampaa uskoa jonkun tuputtavan tyttöparalle kuolettavan annoksen morfiinia.  
Niin kuitenkin käy, ja murhasta syytetään Elinor Carlislea, ihastuttava tyttö hänkin. Rakastunut, kihloissa, rouva Welmanin veljentytär ja omaisuuden perijä. Kaikki todisteet puhuvat Elinoria vastaan: vain hänellä oli motiivi ja tilaisuus murhan tekemiseen. Elinorin pelastamiseen tarvitaan suoranainen ihme – oikeastaan ihan tietty ihanan teräväpäinen viiksekäs salapoliisi Hercule Poirot.
Oma arvioni: Agatha Christie todella tietää, miten lukija pidetään uteliaana mahdollisimman pitkään. Varsin perusteellisesta taustojen selvittelystä huolimatta arvoitusta ei ole helppo ratkaista.  Viihdyttävä murhamysteeri, mutta voiko sitä Hercule Poirot -dekkarilta muuta olettaakaan, minusta ei. Varsinkin Poirotin hahmo kun toimii mainiosti niin kirjoissa kuin televisiossakin.