Elina Pulli: Tukkasurma

Kustantaja: Schildts & Söderströms
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 300 s.


Hiukset ovat naisen kruunu, entä jo tukka irtoaa?

M
aaria on joutunut sairaslomalle. Ja vaikka hänellä kuinka olisi asennetta, vakava sairaus pelottaa. Samaan aikaa kuolema tulee toisella tavalla kammottavan lähelle. Maarian pomo löytyy elottomana työpaikalta päiväkoti Punarinnasta.
Järkytyksestä huolimatta Maarian pitäisi saada arki sujumaan ja löytää voimaa toipua. Pian ilma on kuitenkin sakeanaan huhuja henkirikoksesta. Virallinen tutkinta tuntuu etenevän tuskastuttavan hitaasti, ja Maaria tajuaa olevansa itsekin epäiltyjen joukossa. Hänen on saatava selville, kuka surmatyön takana oikein on. Hän ei voi hellittää, vaikka puoliso vastustelisi – tai poliisi.
Oma arvioni: Elina Pullin esikoisromaani tarjoaa lukijalle vauhdikasta ja monitasoista jännitystä. Rikostutkinnan rinnalla kirjassa seurataan päähenkilön elämää rintasyövän kanssa. Dekkarin juonikuvio oli niin yllätyksellinen, etten minä ainakaan pysynyt kärryillä siitä, kuka surmatyön tekijä olisi.
Tukkasurma on oikeastaan aika erilainen dekkari, mutta ihan hyvä sellainen. Siinä ei väkivallalla mässäillä, joten se sopii mainiosti myös herkimmille dekkareiden ystäville. Sen sijaan, jos syöpä syystä tai toisesta jo sanana ahdistaa, voi olla viisainta jättää tämä dekkari lukematta, vaikka kirjan sävy loppujen lopuksi ihan toiveikas onkin.