Ronnie Grandell: Itsemyötätunto

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 182 s.

Ensimmäinen kotimainen kirja itsemyötätunnosta.

K
amppailetko stressin, paineentunteen tai itsekritiikin kanssa? Oletko ymmärtäväinen muita kohtaan mutta itsesi kovin arvostelija? Teetkö asioita, joiden järjen tasolla tiedät olevan haitallisia sinulle, mutta et silti pysty muuttamaan toimintamallejasi?
Konkreettisin neuvojen ja harjoitusten avulla kirja ohjaa tarkastelemaan omaa toimintaa ja omia ajatuksia itsemyötätunnon kautta. Kun opit huomaamaan mielesi kompastuskivet, voit tehdä uusia valintoja elämässäsi. Kirja tarjoaa myös ideoita itsemyötätunnon soveltamiseen. Löydä ystävällisempi ja lempeämpi suhtautuminen itseesi kun sitä eniten tarvitset, tule toimeen itsekritiikin kanssa, löydä sisäinen jämäkkyytesi, tarkastele ajankäyttöäsi myötätuntoisesta näkökulmasta ja löydä jouhevampi tapa ratkaista ongelmia. Kirjan sisältö pohjautuu myötätuntokeskeisen terapian menetelmiin ja uusiin tutkimustuloksiin itsemyötätunnosta ja ihmismielestä.

Oma arvioni: Kirja osoittaa hyvin sen, kuinka tärkeä taito itsemyötätunto on ihmisen hyvinvoinnille. Aina ei ole helppoa olla ystävällinen itseään kohtaan, mutta siihen kannattaa kuitenkin pyrkiä. Tämä kirja tarjoaa mielen työstämiseen kiinnostavia ja innostavia ”työkaluja”.

Tämän kirjan pariin palaan uudelleen aina silloin tällöin, ihminen kun ei ole koskaan "valmis" ja kehittämisen varaa löytyy milloin mistäkin...