Johanna Tuomola: Vielä kerran


Kustantaja: Myllylahti
Julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 281 s.

Poliisiromaanin taitajana tunnettu lohjalainen Johanna Tuomola osoittaa kuudennella rikosromaanillaan hallitsevansa myös satiirisen tyylilajin. Psykologisesti oivaltava ja moneen suuntaan etenevä tarina on romaani vallasta ja ahneudesta. Henki siinä menee, totta kai.

T

urun kaupunginvaltuustossa vaikuttava Eero Lampinen on röyhkeä, ylimielinen ja itserakas – sekä sangen perso hameväelle. Lampisen ylellistä elämää häiritsevät kuitenkin sekavat tonttibisnekset ja kaunaa kantava avioton tytär. Pettyneet liikekumppanit ympäriltä kaatuvat kuin naapuriperheen lahoava talo, mutta tämä ei hetkauta Lampista, jolle vastuu tarkoittaa vain kuutta kirjainta.

Juhannusyönä Lampinen huomaa joutuneensa tilanteeseen, jossa oma henki on yllättäen halvempi kuin ympärille kootut rikkaudet. Mutta kuka vetää viimeisenkin silkkimaton jalkojen alta?

Oma arvioni: Monisäikeinen ja yllätyksellinen rikostarina, joka pitää lukijaa tiukasti otteessaan. Vähä vähältä paljastuu, kuka kukin oikein onkaan. Jännityksen vastapainoksi Tuomola tarjoaa dekkarissaan myös aimo annoksen satiirista huumoria. Joten mahdotonta tätä kirjaa oli nauramatta nauttia. Suosittelen.