John Grisham: Laiton lakimies

Kustantaja: WSOY
Julkaisuvuosi: 2016
Englanninkielinen alkuteos: Rogue Lawyer
Suomentanut: Jorma-Veikko Sappinen
Sivumäärä: 291 s.

Salonkikelvoton juristi kohtaa elämänsä rankimman tapauksen

R

oistojen puolustusasianajaja saa asiakkaaksi miehen, jota epäillään poliisijohtajan tyttären murhasta. Takana on salaisuus joka uhkaa olla liikaa laittomallekin lakimiehelle.

Stephen Rudd uskoo vakaasti, että joka ikistä syytettyä pitää kohdella reilusti oikeusistuimessa, vaikka kepulikonstein jos ei muu auta. Siksi hän hoitaa nekin tapaukset joihin muut juristit eivät koske tikullakaan: puolustaa milloin kuolemaantuomittua rikollisjohtajaa, milloin pikkutyttöjen murhaajaa, ja saa kimppuunsa niin poliisit kuin kilpailevat rikollisetkin. Arch Swangerin tapaus ylittää kuitenkin kaiken mitä Rudd on kokenut. Swangeria syytetään poliisijohtajan 21-vuotiaan tyttären, Jiliana Kempin sieppauksesta ja todennäköisestä murhasta. Kun hän paljastaa taustalla piilevän karmean salaisuutensa lakimiehelleen, Rudd tajuaa koko arvomaailmansa olevan uhattuna. Hengestä nyt puhumattakaan.

Oma arvioni: Oli aika, jolloin luin Grishamin kirjat mahdollisimman pian niiden ilmestymisen jälkeen. Nyt edellisestä kyseisen kirjailijan lakijännäristä on kuitenkin vierähtänyt jo aikaa. Päätin tarttua Grishamin uusimpaan, kun sen Jokerina kirjastosta löysin.

Hyvin kirjoitettu, tapahtumarikas trilleri jälleen kerran. Ja päähenkilö, jota ei kaikesta ärsyttävyydestään huolimatta pysty ihan heti unohtamaan. Hänet kun on kuvattu niin värikkäästi ja elävästi. Tätä kirjaa voi suositella laadukkaiden lakijännäreiden ystäville.