Katri Lipson: Detroit

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 374 s.

Mitään ei enää pelkää, kun on menettänyt kaiken.
R
iipaiseva tarina ystävyyden särkymisestä, syyllisyydestä sekä salaisuudesta, jonka paljastuminen tuhoaa kaiken.Tapahtumapaikka: Detroit, jääkiekkoareena. Kun liigan paha poika aikoo tulla päälle, Timothy kääntää yllättäen katseensa pois. Lopputulos: 19-vuotias Timothy runtataan laitaa vasten ja hän halvaantuu kaulasta alaspäin.
Timothy odottaa yhä jotain: että Nathan, paras ystävä ja NHL:n kirkkain tähti, tulisi käymään. Mutta Nathan pysyy poissa. Hän on syöksykierteessä, ei pelaa enää ja ostaa seurakseen Janetin, sokean stripparin, jolle ei keksi käyttöä. Tämä kiinnostaa Kojoottia, skandaalin haistavaa lehtimiestä, joka ainoana on aavistanut, miksi Timothy onnettomuushetkellä katsoi muualle.
Oma arvioni: Detroit on vahva romaani ystävyydestä ja sen särkymisestä. Se on myös kirja jääkiekosta ja kaukalon taitureista – ja paljosta muusta. Katri Lipson taitaa dialogin, jossa on mukana ripauksittain ovelaa huumoria. Detroit on hieno ja monitasoinen teos, joka jättää lukijaansa jäljen, vaikka NHL-jääkiekko ei teemana suuremmin kiinnostaisikaan. Suosittelen.