Paula Noronen: Tagli ja Telle. Tehtävä sirkussaarella

Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016
Kuvittanut: Olli Kokkonen
Sivumäärä: 53 s.
Mihin sirkuksen eläimet katoavat?
S
uositusta Supermarsu-kirjoistaan tunnettu Paula Noronen tekee uuden aluevaltauksen: lasten humoristisen dekkarisarjan päähenkilöinä seikkailevat Tagli ja Telle. Sisarukset asuvat ison kauppakeskus Muhkun yläkerrassa. Muhkusta he löytävät kaiken tarvitsemansa, kuten ruokaa, huvitusta ja urheiluvälineitä. Huonekaluliikkeen upottavissa sängyissä on hauska nukkua aina välillä. Ulkomaankomennukselle lähteneille vanhemmille he skypettävät joka ilta.
Telle on skeittaileva sporttityttö, riskejä ottava huimapää. Hän joutuu myös helposti vaikeuksiin. Velipoika Tagli taas on hiljaisempi mutta kyvykäs "MacGyver", trenditietoinen nörtti, joka tiukan paikan tullen ratkaisee ongelmat teknisellä taituruudellaan. Tagli ja Telle perustavat etsivätoimistonsa kauppakeskuksen salahuoneeseen, kun läheiseltä sirkussaarelta alkaa kadota eläimiä. Onneksi hätiin lennähtää myös puhuva papukaija, älykäs Seppo, josta tulee korvaamaton apu tutkimusten edetessä. Mutta uskaltaako kukaan kömpiä tunneliin, jota pitkin pääsisi suoraan saarelle selvittämään outoa mysteeriä? Jännittävät seikkailut jatkuvat kaupungissa ja sen alla, maalla ja merellä.
Oili Kokkosen irrottelevan värikäs kuvitus sopii mainiosti vauhdikkaaseen tarinaan.
Oma arvioni: Vauhdikas ja värikäs lasten oma dekkariseikkailu, josta ei huumoriakaan puutu. Sopii seitsemän vuotta täyttäneille lukijoille.